Ontslaghulp

Ontslaghulp

Als je ontslagen wordt dan kun je je hier in eerste instantie heel radeloos over voelen. Allereerst moet je natuurlijk de teleurstelling verwerken waar je tijdens een ontslag mee te maken krijgt.

Het werk vormt toch een belangrijk deel van je leven. 8 uur per dag breng je op je werk door en het is natuurlijk ook je bron van inkomsten.
Naast de verwerking krijg je ook nog eens te maken met het feit dat je ook te maken krijgt met de juridische kant van het ontslag. Wat moet je nu nou eigenlijk allemaal gaan doen? Gelukkig kun je hiervoor hulp van een jurist inschakelen.

Ontslag aanvechten

Jouw ontslag kan je aanvechten. Of je kan ontslagen worden met wederzijds goedvinden Als je ontslagen wordt, dan kun je het hier wel of niet mee eens zijn. In beide gevallen kun je de zaak eerst bespreken met je werkgever en misschien kun je er dan direct met de werkgever uitkomen. Je praat dan over een ontslag met wederzijds goedvinden. Je kunt dan afspraken maken over het einde van het dienstverband en andere afspraken, zoals een ontslagvergoeding bijvoorbeeld.

Niet akkoord met ontslag?

Ben je het niet eens met je ontslag, dan verloopt je ontslag via de kantonrechter. De rechter zal dan uiteindelijk oordelen of het ontslag wel of niet terecht is en of er bepaalde sancties voor zullen zijn, zoals een ontslagvergoeding om maar een voorbeeld te noemen. Een jurist kan je hier ook bij helpen. Een jurist kan objectief naar de zaak kijken en zien hoe sterk jij wettelijk in je schoenen staat. De jurist zal bijvoorbeeld kijken of je werkgever wel voldoende bewijs heeft om je te ontslaan.

 
Neem contact op

7 dagen per week geopend
ma. tot do. 8:00 tot 20:00 uur
vr. 8:00 tot 18:00 uur
za. en zo. 12:00 tot 16:00 uur
(feestdagen gesloten)

Omnius Juristen
Energiestraat 5b
1411 AN Naarden

Postbus 5512
1410 EA Naarden

kvk: 02075078
btw: NL810162064B01