Een ontslagprocedure starten | Jurist voor Ontslag

Ontslagprocedure

Aan een ontslagaanvraag zijn regels verbonden. Deze regels rondom een ontslagaanvraag staan helder beschreven. De interpretatie van deze regels rondom ontslag zijn niet altijd gemakkelijk. Een ervaren jurist kan u bijstaan bij de ontslagaanvraag en de gehele ontslagprocedure. Hieronder staat uitgelegd hoe.

Ontslagvergunning

Op enig moment neemt u het besluit dat u uw personeel gaat ontslaan. De ontslagprocedure begint veelal met een aanvraag bij het UWV. Het UWV zal u vragen een standaarddocument in te vullen waar in gevraagd wordt waarom u één of meerdere personeelsleden wilt ontslaan. Een goede reden om personeel te ontslaan is omdat het financieel niet meer rendabel is om personeel in dienst te houden. Dit worden ook wel ontslag om bedrijfseconomische redenen genoemd.

Ontslag aanvraag volledig invullen

Het UWV gebruikt standaard brieven met standaard vragen. Op deze wijze kan het UWV grotere aantallen aanvragen van bedrijven tegelijk verwerken. Het invullen van deze standaardformulieren is geen gemakkelijke opgave. Een ervaren juridisch adviseur kan u hierbij ter zijde staan. Deze jurist kan u vertellen welke antwoorden worden geaccepteerd door het UWV en welke antwoorden niet worden geaccepteerd door het UWV.

Indien uw antwoord niet wordt geaccepteerd door het UWV zal u uw antwoorden moeten motiveren. Om problemen te voorkomen of te verkleinen is het verstandig vooraf juridisch advies te vragen.

Stel uw vraag

Heeft u een juridisch vraagstuk dat u aan een specialist wilt voorleggen? Stel uw vraag kosteloos aan de juristen van onze juridische intakebalie. Bel 0900 - 1562 (lokaal tarief) of mail uw vraag.

De juridische intakebalie is op werkdagen geopend van 08.00 tot 20.00 uur (vrijdag 18.30 uur) en in het weekend van 12.00 tot 16.00 uur.

 
Neem contact op

7 dagen per week geopend
ma. tot do. 8:00 tot 20:00 uur
vr. 8:00 tot 18:00 uur
za. en zo. 12:00 tot 16:00 uur
(feestdagen gesloten)

Omnius Juristen
Energiestraat 5b
1411 AN Naarden

Postbus 5512
1410 EA Naarden

kvk: 02075078
btw: NL810162064B01