Collectief ontslag aanvragen en regelen | Jurist voor Ontslag

Collectief ontslag

Het UWV-WERKbedrijf speelt een belangrijke rol bij de ontslagaanvraag. Elke medewerker die in aanmerking komt voor ontslag, moet aangemeld worden bij het UWV. Afhankelijk van het aantal medewerkers dat ontslagen wordt, is de Wet Melding Collectief Ontslag van toepassing. Een en ander is afhankelijk van het aantal ontslagvergunningen is aangevraagd en het aantal ontbindingsverzoeken bij de rechter.

Deze materie is erg complex. Het voert te ver om dat in dit artikel volledig uit te lichten. Middels het contact formulier kan u contact opnemen met één van onze juristen.

Afvloeiingsregeling

Het is belangrijk dat u aangeeft aan de vakbond welke afvloeiingsregelingen mogelijk zijn. Dat biedt de vakbond houvast om het inkomen van de medewerkers nog enige tijd de garanderen na het definitieve ontslag.

Het is tevens van groot belang dat u de vakbonden uitnodigt voor een gesprek over dit voornemen tot ontslag. Het is belangrijk de vakbonden goed te informeren, zodat de wilde stakingen worden voorkomen.

Gedegen juridisch advies helpt

Bovenstaande onderdelen zijn slechts enkele fragmenten informatie die u moet verschaffen als werkgever. Het is in uw rol als werkgever of personeelsadviseur van belang de vakbonden goed te informeren, maar u wil ze ook niet teveel informatie verstrekken. Dat kan nadelig zijn voor uw juridische positie.

Het is daarom van groot belang dat u zo snel mogelijk een goede jurist of juridisch adviseur in de arm neemt.

Zo kunt u bij ons gratis juridisch advies inwinnen, teneinde gedegen juridisch advies te ontvangen bij het regelen van het collectieve ontslag.

Stel uw vraag

Heeft u een juridisch vraagstuk dat u aan een specialist wilt voorleggen? Stel uw vraag kosteloos aan de juristen van onze juridische intakebalie. Bel 0900 - 1562 (lokaal tarief) of mail uw vraag.

De juridische intakebalie is op werkdagen geopend van 08.00 tot 20.00 uur (vrijdag 18.30 uur) en in het weekend van 12.00 tot 16.00 uur.

 
Neem contact op

7 dagen per week geopend
ma. tot do. 8:00 tot 20:00 uur
vr. 8:00 tot 18:00 uur
za. en zo. 12:00 tot 16:00 uur
(feestdagen gesloten)

Omnius Juristen
Energiestraat 5b
1411 AN Naarden

Postbus 5512
1410 EA Naarden

kvk: 02075078
btw: NL810162064B01