Hulp van een ontslag advocaat | Jurist voor Ontslag.nl

Wie zij wij

Wij zijn het loket voor ontslag en arbeidsrecht en willen met deze site zowel werkgever als werknemers informeren omtrent het ontslagrecht en het arbeidsrecht.

Om deze site leesbaar te houden is er voor gekozen de inhoud te richten op de werknemer en niet tevens (tegelijkertijd) op de werkgever.

Dit landelijk ontslagloket wordt bemand door juristen (afgestudeerd aan de universiteit) die indien nodig, in het kader van overleg en advies, nauw samen werken met gerenommeerde advocaten kantoren in Nederland (onze partners). Dit met als gevolg, dat wij niet allen hoogstaande, maar bovendien ook  betaalbare, kwaliteit kunnen leveren aan zowel ondernemers als particulieren.

U kunt voor kwesties op het terrein van ontslag en arbeidsrecht met ons contact opnemen maar nu ook met de door ons geselecteerde advocaten kantoren.

Bel voor Amsterdam, Noord en Oost Nederland: 050 57 57 400.

Bel Voor Utrecht, Zuid Holland en Brabant 030 252 35 20.

Bel voor Zeeland en Limburg: 036 5387210.

Daarvoor worden u geen kosten in rekening gebracht.

Ontslag advocaat / ontslag jurist

Beiden mogen procederen voor de kantonrechter, waar de meeste arbeidszaken worden behandeld.

Het ontslag

Ontslag geven of ontslagen worden is heel vervelend en voor niemand leuk. Werken neemt toch een belangrijk deel in in je leven. Je bent 8 uur per dag op je werk en het zorgt ook nog eens voor je inkomen. Als je ontslagen wordt is de kans groot dat je in ieder geval eventjes zonder werk komt te zitten. Je zult naar een nieuwe baan op zoek moeten gaan. Maar naast het feit dat je nu een nieuwe baan moet gaan zoeken, moet je er ook rekening mee houden dat er op een juiste manier met jouw ontslag omgesprongen wordt. Zowel door jezelf als door je werkgever!

Ga je met je ontslag akkoord? Of wil je je ontslag aan gaan vechten omdat je het er niet mee eens bent? Als je het niet eens bent met je ontslag en je wilt dit aanvechten, dan is het belangrijk dat je hier snel wat mee doet en op een juiste juridische manier hier naar handelt. Wacht je er te lang mee en heb je verkeerde beslissingen genomen tijdens of nadat je ontslagen bent, dan kan het erg lastig worden om dit later nog goed aan te vechten.

Wel of niet akkoord met een ontslag

Als je ontslagen wordt dan kun je hier wel of niet akkoord mee gaan. Je kunt dus onderling met je werkgever afspraken maken, zodat je het niet hoeft uit te vechten voor een rechter. Je kunt bijvoorbeeld afspraken maken over een eventuele schadevergoeding ( ook wel ontslagvergoeding ) en je kunt ook afspraken per wanneer je contract beëindigd zal worden. Kom je er samen niet uit, dan zal de kantonrechter een uitspraak gaan doen over het ontslag.

Kantonrechter velt oordeel over ontslag

Als je er samen niet uit komt of je bent het niet eens met je ontslag, dan zal een kantonrechter uiteindelijk een uitspraak doen over je ontslag. In beide gevallen is een ontslag advocaat erg handig, ook als je er samen met je werkgever uit komt. Je weet dan zeker dat je alles juridisch goed regelt en dan je er zo veel mogelijk uit haalt als mogelijk is.

 
Neem contact op

7 dagen per week geopend
ma. tot do. 8:00 tot 20:00 uur
vr. 8:00 tot 18:00 uur
za. en zo. 12:00 tot 16:00 uur
(feestdagen gesloten)

Omnius Juristen
Energiestraat 5b
1411 AN Naarden

Postbus 5512
1410 EA Naarden

kvk: 02075078
btw: NL810162064B01