Het ontslagrecht voor een onderneming | Jurist voor Ontslag

Interim jurist voor ontslag

Elke onderneming in Nederland heeft te maken met wet- en regelgeving. Niet elke onderneming heeft echter een medewerker in dienst die gespecialiseerd is in juridische (arbeidsrechtelijke) vraagstukken. Steeds meer bedrijven schakelen daarom steeds vaker een jurist in. Dat kan adhoc (wanneer het nodig is), of op zeer regelmatige basis (wanneer het vaak nodig is).

Juridisch vakgebied arbeidsrecht

Onder arbeidsrecht wordt in de volksmond ook wel ontslagrecht verstaan. Iedereen die een baan heeft kanop enig moment te maken krijgen met ontslag. Ook de directie van een bedrijf, onderneming of instelling kan te maken krijgen met ontslag. De directie kan immers zelf ook ontslagen worden. Alle wettelijke regels en bepalingen rondom ontslag en ontslagprocedures zijn beschreven in het vakgebied dat arbeidsrecht heet.

Juridische vraagstukken goed beantwoord

Hierboven staan twee scenario's beschreven. In het eerste scenario maakt u op dit moment nog weinig gebruik van een ad-hoc jurist. In het tweede scenario maakt u al wel regelmatig gebruik van een juridisch adviseur. In dit laatste geval bent u zelfs op zoek naar een interim-jurist binnen uw organisatie. In welke juridische situatie uw bedrijf zich ook bevindt, op deze website kunt u juridisch advies aanvragen bij een juridisch geschoolde medewerker of jurist, ter ondersteuning van uw bedrijf en bedrijfsprocessen.

Stel uw vraag

Heeft u een juridisch vraagstuk dat u aan een specialist wilt voorleggen? Stel uw vraag kosteloos aan de juristen van onze juridische intakebalie. Bel 0900 - 1562 (lokaal tarief) of mail uw vraag.

De juridische intakebalie is op werkdagen geopend van 08.00 tot 20.00 uur (vrijdag 18.30 uur) en in het weekend van 12.00 tot 16.00 uur.

 
Neem contact op

7 dagen per week geopend
ma. tot do. 8:00 tot 20:00 uur
vr. 8:00 tot 18:00 uur
za. en zo. 12:00 tot 16:00 uur
(feestdagen gesloten)

Omnius Juristen
Energiestraat 5b
1411 AN Naarden

Postbus 5512
1410 EA Naarden

kvk: 02075078
btw: NL810162064B01