De reorganisatie van een bedrijf | Jurist voor Ontslag

Reorganisatie bedrijf

Stel u krijgt te maken met de reorganisatie van uw bedrijf. Hieronder zullen wij in kort overzicht, vanuit verschillende juridische perspectieven een reorganisatie bestuderen.

Reorganisatie als medewerker ondergaan

Je bent werkzaam bij een bedrijf en er wordt aangekondigd dat er gereorganiseerd zal worden. Stel het is nog onduidelijk hoeveel personeel ontslag zal worden aangezegd. Stel het is nog niet duidelijk welke functies komen te vervallen. Wel wordt aangekondigd dat personeel ontslagen zal worden. Het is voor u als medewerker van belang twee dingen goed te realiseren:

  • weet wat uw huidige juridische positie is binnen de onderneming
  • ga alvast op zoek naar een nieuwe functie buiten de onderneming

Uw huidige juridische positie hangt onder meer af van het arbeidscontract dat u op zak hebt in het arbeidscontract staan arbeidsvoorwaarden beschreven. Let daarbij met name op "de kleine lettertjes". Wij adviseren u dit arbeidscontract door een objectief en onafhankelijk adviseur te laten controleren. De situatie bij de onderneming waar u werkzaam bent is veranderd. Wellicht worden de ' kleine lettertjes' nu (pas) belangrijk.

Reorganisatie als personeels adviseur uitvoeren

In economisch goede tijden is het erg leuk om personeels adviseur te zijn. Als de zaken goed lopen mag er immers veel personeel werven. Het werven van personeel betekent onder meer het voeren van arbeidsvoorwaarden gesprekken. Tijdens deze arbeidsvoorwaarden wordt afgesproken onder welke voorwaarden iemand voor het bedrijf kan komen werken. Aan het begin van een carrière wordt niet altijd stilgestaan dat deze arbeidsvoorwaarden ook gehanteerd kunnen worden bij het ontbinden van het arbeidscontract.

In economisch minder goede tijden is het wellicht minder leuk om personeels adviseur te zijn. U kan immers te maken krijgen met personeel dat boos is. Boos op u, of boos op de baas, of boos op de gehele organisatie. Een reden van deze boosheid is veelal de onzekere tijden die mensen tegemoet gaan. Veelal zal de boosheid zich niet richten op u als privé persoon.

Economisch minder goede tijden zijn voor uw beroep als loopbaan adviseur wellicht wel zeer interessant. U krijgt nu immers te maken met heel andere aspecten dan het werven van personeel. Bij de geplande reorganisatie moet u rekening houden met het bedrijf gemaakt om het voortbestaan van het bedrijf te garanderen. Aan de andere kant hebt u als loopbaan adviseur ook de plicht het vertrekkende personeel zo goed mogelijk te begeleiden.

Vraag op tijd juridisch advies

het is juist bovengenoemde spagaat waar u zich als personeels adviseur of werkgever in bevindt. De belangen van het bedrijf en de belangen van het vertrekkend personeel kunnen immers tegenstrijdig zijn. Juist op dat snijvlak kan een juridisch adviseur op het gebied van arbeidsvoorwaarden en ontslagrecht u uitstekend van dienst zijn.

 
Neem contact op

7 dagen per week geopend
ma. tot do. 8:00 tot 20:00 uur
vr. 8:00 tot 18:00 uur
za. en zo. 12:00 tot 16:00 uur
(feestdagen gesloten)

Omnius Juristen
Energiestraat 5b
1411 AN Naarden

Postbus 5512
1410 EA Naarden

kvk: 02075078
btw: NL810162064B01