Voorbeeld ontslagbrief

Wat zijn goede redenen voor het schrijven van een ontslagbrief? Het kan zijn dat je je huidige baan op wilt zeggen, met andere woorden: Je wilt ontslag nemen. Je kan om meerdere redenen ontslag nemen. Voorbeelden hiervan zijn: Je hebt een andere baan, je vindt je huidige baan niet meer leuk of je hebt een dikke prijs gewonnen in de staatsloterij.

Als je ontslag wilt nemen bij je huidige werkgever, dan moet je een ontslagbrief schrijven. Veel mensen weten niet wat hierin moet staan, daarom geven we je hierbij een voorbeeld van een ontslagbrief.

Voorbeeld van een ontslagbrief

Als je een voorbeeld van een ontslagbrief schrijft, is het handig om de volgende dingen bij de hand te houden: De datum dat je je ontslagbrief inlevert (dus niet de datum waarop je hem schrijft), je opzegtermijn (deze kan je vinden in je contract) en natuurlijk de adresgegevens van je bedrijf.
Je begint je ontslag met de naam, afdeling en het adres van je werkgever.

  • Naam
  • Afdeling
  • Adres
  • Postcode/ woonplaats

Datum: (voorbeeld: 1 februari 2012)

Betreft: (Voorbeeld: Ontslagbrief)

Geachte (naam leidinggevende),

Bij deze wil ik u graag informeren dat ik mijn ontslag in wil dienen per (datum). Hierbij houdt ik rekening met de wettelijke opzegtermijn van (voorbeeld: een maand).

Graag ontvang ik op korte termijn een schriftelijke bevestiging van deze brief.

Met vriendelijke groet,
(Je eigen naam)
(je eigen handtekening)

Zoals je ziet hoeft een ontslagbrief helemaal niet lang te zijn. Als je alle opties voor de toekomst open wilt laten, kan je nog een reden van opzegging erbij inzetten en als voorbeeld: Ik heb altijd met veel plezier bij dit bedrijf gewerkt.

 
Neem contact op

7 dagen per week geopend
ma. tot do. 8:00 tot 20:00 uur
vr. 8:00 tot 18:00 uur
za. en zo. 12:00 tot 16:00 uur
(feestdagen gesloten)

Omnius Juristen
Energiestraat 5b
1411 AN Naarden

Postbus 5512
1410 EA Naarden

kvk: 02075078
btw: NL810162064B01