Wat te doen bij ontslag? | Jurist voor Ontslag

Wat moet je doen bij een ontslag?

Stel u hebt zojuist te horen gekregen dat u bent ontslagen. Of stel je voor dat u binnenkort in een situatie komt waarin u te horen krijgt dat u bent ontslagen. In beide gevallen is het prettig om te weten waar u aan toe bent. Hieronder treft u een aantal belangrijke tips die u nodig hebt of waar u op terug kan vallen vlak voor of tijdens het ontslag.

Opzeg verbod

Wist u dat het voor de werkgever in verschillende gevallen niet mogelijk is om u te ontslaan? Waarschijnlijk hebt u wel eens gehoord dat iemand tijdens ziekte werd ontslagen. In de regel is ziekte geen reden voor ontslag. Tenzij de periode van ziek zijn langer dan twee jaren aaneengesloten is. Dan ontstaat een uitzonderingssituatie. Ook is er een verbod om u te ontslaan ten tijde van ouderschapsverlof. Zowel mannen als vrouwen kunnen ouderschapsverlof opnemen. Tijdens het ouderschapsverlof kan u zorgen voor uw kinderen.

Stel dat u besluit te zorgen voor uw ouders, in plaats van te zorgen voor uw kinderen, ten tijde van de ouderschapsverlof.

  • Zou dat een reden zijn voor uw werkgever om uw ontslag succesvol aan te vragen bij de kantonrechter?
  • Weet u wat uw rechten en plichten zijn?

Aanpassing arbeidsduur

Stel u vraagt een aanpassing van de arbeidsduur. Een aanpassing vragen van arbeidsduur wil zeggen dat u vraagt om minder uren (of meer uren) dan het huidige aantal uren te werken voor uw werkgever. Stel u wilt minder werken. U legt deze vraag voor aan uw werkgever. De werkgever stelt zich op het standpunt dat het niet mogelijk is om minder te werken in uw functie. U houdt voet bij stuk. En u wil arbeidsduur verkorting. Mag een werkgever U dan ontslaan?

Sta sterk met uw ontslag jurist

Bovenstaande voorbeelden vragen om een antwoord. Het zijn namelijk vragen uit de dagelijkse praktijk van onze ontslagjuristen. Een ontslag jurist kan u helpen met op het oog eenvoudige vragen, en zeker ook bij complexe juridische vraagstukken. Juist indnie u twijfelt of uw juridische vraag wel "moeilijk genoeg" is voor één van onze juristen, maak dan meteen gebruik van ons contactformulier of stel uw vraag. Onze stelling is namelijk: liever twee overbodige juridische vragen te veel gesteld, dan een juridische vraag te weinig. Onze juristen staan u graag te woord!

Wanneer is opzegverbod niet van toepassing.

Graag geven wij u nog een kijkje in de juridische keuken van de jurist. Op bovengenoemde vragen en juridische regels zijn namelijk altijd weer uitzonderingen te vinden. Deze uitzonderingen kan je als leek niet makkelijk zelf vinden. Een vergelijking die je hierbij wellicht kan trekken is de volgende: stel dat jouw auto iets mankeert (bijvoorbeeld iets met de versnellingspook) en je bent zelf niet deskundig automonteur. Ga jij dan als leek onder de motorkap de versnellingsbak open sleutelen? Het antwoord is waarschijnlijk: nee. Je gaat op zoek naar iemand met ervaring die jou hierbij kan helpen. Hetzelfde geldt ook voor juridisch advies. Stel dat er iets in jouw arbeids voorwaarden contract mis is, een specialist kan snel de vinger op de pijnlijke plek leggen!

 
Neem contact op

7 dagen per week geopend
ma. tot do. 8:00 tot 20:00 uur
vr. 8:00 tot 18:00 uur
za. en zo. 12:00 tot 16:00 uur
(feestdagen gesloten)

Omnius Juristen
Energiestraat 5b
1411 AN Naarden

Postbus 5512
1410 EA Naarden

kvk: 02075078
btw: NL810162064B01