Alles over de WW uitkering | Jurist voor Ontslag

WW uitkering aanvragen

Hebt u enig idee hoeveel mensen er jaarlijks aanspraak maken op een WW uitkering? Voor het antwoord op die vraag moet u weten hoeveel werklozen er in Nederland in een bepaald jaar zijn.

Helaas heeft niet elke werkloze krijgt op een WW uitkering. Het antwoord op de vraag hoeveel werklozen er in Nederland zijn heeft daardoor slechts gedeeltelijk te maken met het antwoord op de vraag hoeveel WW uitkeringen er maandelijks of jaarlijks worden verstrekt.

Heb ik recht op een WW uitkering?

Stel u hebt op dit moment een baan. Stel je gaat er niet van uit dat u op korte termijn wordt ontslagen. Toch is de vraag op het antwoord: "hoe lang heb ik recht op een WW uitkering?" wel interessant.

Het antwoord is interessant, omdat u waarschijnlijk schrikt hoe weinig recht u hebt op een WW uitkering, het is vast minder WW uitkering dan u denkt. Test uw eigen kennis rondom WW uitkering in aan de hand van enkele eenvoudige vragen en weetjes.

  • Wist u dat u gemiddeld maar één maand recht hebt op WW voor elk jaar dat u bij een werkgever hebt gewerkt?
  • Wist u dat uw uitkering vaak lager is dan uw laatstverdiende salaris? Veelal bedraagt een WW uitkering minder dan 70% van het laatst verdiende loon of salaris.
  • Wist u dat uw uitkering is gebaseerd op het laatst verdiende salaris, exclusief allerlei toeslagen en bonussen?

Bonussen en toeslagen buiten uitkering om

Veel medewerkers ontvangen allerlei extra's en toeslagen bovenop het basissalaris. Denk aan bonussen bij goed presterende medewerkers. Denk aan toeslagen zoals gevarentoeslag voor mensen die gevaarlijk werk verrichten. De meeste mensen rekenen maandelijks op deze extra's en toeslagen. Helaas wordt de WW uitkering gebaseerd op uw basis inkomen. Hetzelfde geldt waarschijnlijk voor uw pensioen opbouwen. Weet u of uw pensioen opbouw wordt onderbroken zodra u een WW uitkering ontvangt?

Van WW naar bijstand uitkering

Nadat het recht op WW is verstreken, hebt u recht op een bijstanduitkering, ook wel een wwb uitkering. Weet u of uw pensioen opbouwen door gaat tijdens een bijstandsuitkering? Over pensioenopbouw vindt u elders op deze website meer informatie.

Vooraf inzicht in recht op WW uitkering

Laat u tijdig vooraf informeren over de mogelijke gevolgen van een ontslag. Ook de gevolgen van "op non-actief stellen" kunnen door een juridisch adviseur op zeer kundige wijze worden uitgelegd. U komt dan nimmer voor verrassingen te staan. De meeste verrassingen rondom arbeidsconflicten en ontslag zijn veelal negatief voor u.

 
Neem contact op

7 dagen per week geopend
ma. tot do. 8:00 tot 20:00 uur
vr. 8:00 tot 18:00 uur
za. en zo. 12:00 tot 16:00 uur
(feestdagen gesloten)

Omnius Juristen
Energiestraat 5b
1411 AN Naarden

Postbus 5512
1410 EA Naarden

kvk: 02075078
btw: NL810162064B01